Praktijkverhalen

Hieronder leest u een aantal praktijkverhalen van hoofdpijnpatiënten. Zij vonden de juiste begeleiding en maakten werk van hun hoofdpijn.

Duurzaam, passend werk gevonden

Renate (25) is administratief medewerkster en heeft van jongs af aan migraine en Chronisch Dagelijkse Hoofdpijn (CDH). Ze stort in, haar jaarcontract wordt niet verlengd en ze belandt in de ziektewet.

In een loopbaantraject wordt gekeken wat voor werk ze aankan. Ze gaat 24 uur per week werken in de verpleegkunde. Daar vindt ze een plek waar ze zich goed voelt. Met een mindfulnesstraining leert ze haar energie te doseren en niet te lang door te gaan. Zo kan ze ook de volgende dag weer functioneren.

Minder migraine door coaching, betere medicijnen en minder cafeïne

Peter (54) werkt in de zorg en voelt zich zeer betrokken bij zijn cliënten. Hierdoor gaat hij ook door als het eigenlijk niet kan.
Bij de intake bleken er meerdere risicofactoren te zijn. Zo dronk hij veel koffie en cola. Door coaching en zijn medicijnen te veranderen, is de migraine met de helft afgenomen.

Beter om leren gaan met hoofdpijn

Marleen (44) heeft een verantwoordelijke baan en een druk gezin. Marleen heeft steeds meer last van migraine. Ze denkt dat de verslechtering komt door stress en overbelasting. In een coachingstraject gaat ze op zoek naar een betere balans.

Een jaar later heeft Marleen het nog steeds erg druk. De frequentie van migraineaanvallen is niet wezenlijk veranderd. Maar doordat Marleen na de coaching sterker in haar schoenen staat, is haar ziekteverzuim veel lager en is de negatieve impact van de hoofdpijn veel minder.

 Valid XHTML 1.0 Transitional